Här hittar ni bra information för ert nästa köp hos oss

 

Vad ska man tänka på när man köper en matta?

Att köpa en matta kan vara en investering för ditt hem, och det finns flera faktorer att överväga för att säkerställa att du väljer rätt matta för dina behov och preferenser. Här är några viktiga punkter att tänka på:

Rum och Placering:
Bestäm var i hemmet mattan kommer att placeras. Olika rum kan kräva olika typer av mattor. Till exempel kan en matta i vardagsrummet utsättas för mer slitage än en i sovrummet.

Storlek:
Mät noga det område där du planerar att placera mattan för att bestämma rätt storlek. Mattan bör vara tillräckligt stor för att passa i rummet utan att se för liten ut eller försvinna bland möblerna.

Stil och Design:
Välj en stil och design som kompletterar inredningen i rummet. Mattan kan vara en central del av inredningen och bidra till att definiera stilen.

Material:
Överväg vilket material som passar bäst för ditt användningsområde och livsstil. Ull, bomull, syntetiska fibrer och naturliga fibrer som sisal och jute har olika egenskaper när det gäller mjukhet, hållbarhet och underhåll.

Färg och Mönster:
Tänk på färgschemat i rummet och välj en matta som antingen harmonierar med befintliga färger eller ger en kontrast för att skapa en intressant visuell effekt.

Tillverkning och Kvalitet:
Granska noggrant hur mattan är tillverkad. Kontrollera knuttäthet, kantning och övergripande utförande för att bedöma kvaliteten. En högkvalitativ matta håller längre och behåller sitt utseende.

Pris och Budget:
Sätt en realistisk budget för din matta. Mattor finns i olika prisklasser, och det är viktigt att hitta en som passar din ekonomi.

Underhåll:
Tänk på hur lätt mattan är att rengöra och underhålla. Vissa material och färger kan vara mer mottagliga för fläckar och kräva mer omsorg.

Provbitar och Tester:
Om möjligt, prova mattan innan du köper den. Känn på materialet, stå på den och överväg hur den passar in i rummet.

Att tänka på dessa faktorer hjälper dig att välja en matta som inte bara är vacker utan också funktionell och hållbar för din specifika situation. Vi på Lilla Soffbutiken hjälper dig gärna att välja matta till ditt hem. Vi har ett stort urval bland olika leverantörer att välja mellan.

//Lilla Soffbutiken

Hur ska jag välja rätt tyg till min soffa?

Ett bra sofftyg beror på dina egna specifika behov och preferenser.
De egenskaper som du söker kanske skiljer sig helt från någon annans önskemål.
Hos oss på Lilla Soffbutiken kan du få hjälp att välja ut det tyg som passar just dig.

När du väljer tyg till din soffa finns det flera faktorer att tänka på för att hitta rätt material och stil.
Här är några överväganden att ha i åtanke:

Hållbarhet: Eftersom soffan är en möbel som kommer att användas dagligen är det viktigt att välja ett tyg som är hållbart och motståndskraftigt mot slitage. Våra soffleverantörer är duktiga på att ta fram bra tyger som håller år från år.

Underhåll och rengöring: Tänk på hur lätt det är att rengöra och underhålla tyget. Vissa tyger kan vara mer fläckavvisande eller lättare att rengöra än andra. Om du har husdjur eller barn kan det vara särskilt viktigt att välja ett tyg som är lätt att rengöra och tåligt mot spill och smuts.

Stil och estetik: Välj ett tyg som passar din personliga stil och harmonierar med resten av inredningen i rummet. Fundera över vilken färg, mönster och textur som skulle komplettera ditt befintliga inredningsschema och skapa önskad atmosfär.

Komfort: Tänk på den önskade komfortnivån. Vissa tyger kan vara mjukare och mer följsamma medan andra kan vara något mer strukturerade eller kyliga att sitta på. Provsitt soffan med olika tyger för att få en uppfattning om vilket som ger dig bäst komfort.

Allergihänsyn: Om du eller någon i hushållet är känslig för allergier kan det vara viktigt att välja ett tyg som är allergivänligt och inte drar till sig damm eller allergener. Naturliga material som bomull eller mikrofiber kan vara bättre alternativ i sådana fall.

Budget: Sätt en rimlig budget för ditt tygval. Priset på tyger kan variera beroende på material, kvalitet och märke. Se till att ha en uppfattning om din budget innan du börjar söka för att undvika att överskrida dina ekonomiska ramar.

 

Här presenterar vi några olika material:

Bomull: Bomull är ett naturligt och andningsbart material som ofta används för sofftyg. Det är slitstarkt och kan vara lätt att rengöra beroende på dess behandling och finish. Har du ett rum där tyget solblekts lätt ska du inte välja ett bomullstyg.

Linne: Linne är ett naturligt material med en elegant och luftig känsla. Det ger en avslappnad och snygg stil till soffor. Linne kan vara mer benäget att skrynkla och kan kräva lite mer underhåll jämfört med andra tyger.

Ull: Ull är ett tåligt material som är naturligt fläckavvisande och värmeisolerande. Det är också en naturligt antimikrobiell och brandsäker fiber. Ulltyg kan vara lite dyrare, men det är känt för sin hållbarhet och naturliga skönhet.

Sammet: Sammetstyg ger en lyxig känsla, visuell attraktion, komfort och hållbarhet till din soffa. Det kan vara ett utmärkt val om du vill skapa en sofistikerad och elegant atmosfär i ditt hem. Sammet kan vara gjort i bomull som andas bra men är också känsligare mot fläckar, eller i polyester som är mer slitstarkt.

Polyester: Polyester är känt för sin hållbarhet och motståndskraft mot slitage. Det är ett starkt och slitstarkt material som kan stå emot daglig användning och behålla sin kvalitet över tid. Det är mindre benäget att blekas, krympa eller sträckas ut.

Bucle: Bucle-tyg har en karakteristisk textur med små slingor eller bukler. Detta ger soffan en unik och intressant visuell estetik som kan vara tilltalande för dem som vill ha något annorlunda och utstickande.  Bucle-tyg är känt för sin hållbarhet och tålighet.

 

Det är viktigt att komma ihåg att valet av sofftyg också beror på dina personliga preferenser och användningsbehov. Vad är viktigt för dig, hållbarhet, rengöring, komfort och vilken stil passar din livsstil och inredning?

//Lilla Soffbutiken

Vad är det för skillnad mellan ask och ek när du
köper ett matbord från Kristensen:Kristensen?

Vi har många matbord från danska märket Kristensen:Kristensen i butiken. Det är massiva matbord med många olika val för att du ska kunna få det bord som just du önskar. Dessa bord tillverkas i träslagen ask eller ek.
Vad är det egentligen för skillnad på dessa träslag?

När det gäller möbler är både ek och ask populära träslag som används för tillverkning av högkvalitativa möbler.

Utseende: Eks trä är vanligtvis mörkare och har en rik, varm färg med en tydlig ådring. Ek är känt för sin naturliga mörka färg med en rik, varm ton och en distinkt ådring. Det ger en klassisk och elegant look till möbler och passar bra i olika inredningsstilar.
Asks trä har en ljusare färgton med en gråaktig nyans och en mer subtil ådring. Dess estetiska utseende ger en elegant och modern känsla till möbler.

Hårdhet och hållbarhet: Både Ek och ask betraktas generellt som ett hårt träslag. Det ger motståndskraftigt mot stötar, repor och slitage vilket gör det idealiskt för möbler som utsätts för daglig användning.

Vikt: Eks trä är tyngre än ask, vilket kan påverka hur en möbel känns och hur enkelt den kan flyttas.

Kostnad: Eftersom ek är mer efterfrågat och svårare att få tag på kan möbler av ek vara dyrare än möbler av ask. Det är också mer kvistar i ek som behöver sållas bort och det går då år mer material när man använder ek. Ask är generellt sett mer prisvärt och ett bra alternativ för dem som letar efter en liknande estetik till en mer överkomlig kostnad.

Variation i utseende: Ekmöbler kan ha olika utseenden beroende på vilken typ av ek som används.
Vit ek och röd ek är två vanliga variationer. Vit ek har en ljusare färg medan röd ek har en varmare, rödaktig nyans. Båda varianterna har sin egen charm och kan anpassas till olika inredningsstilar.
Beroende på askens ursprung och växtförhållanden kan färgvariationer även förekomma på ask.
Detta kan ge möbler i ask en unik karaktär och individuell charm.

Det är viktigt att notera att både ek och ask är kvalitativa träslag och valet mellan dem beror på personliga preferenser, önskad estetik och budget.

//Lilla Soffbutiken