Visar 1–12 av 94 resultat

Artwood

Artwood grundades 1969 och står för en design av möbler och interiör inspirerad av den amerikanska östkusten blandat med lugnet från det hem man alltid har önskat sig. Med grundmaterial i trä, rotting, textil och skinn erbjuds robusta möbler av hög kvalitet och tidlös design. Möblerna berättar via sina skiftningar i material en egen historia om ursprung och bidrar till en levande och spännande hemmamiljö.

Möblerna utstrålar en harmonisk känsla och du kommer utan tvekan att spendera många timmar i din favorit. Artwood vill att möblerna ska spegla ägarens personlighet och fungera som en inspirationskälla. Med sin otroligt bekväma komfort och känsla av avslappnad lyx så skapas ett hem att trivas i.

Artwoods inredningsstil kan beskrivas som rustik och klassisk, med inslag av elegans och lyxighet. Företaget har en tydlig inspiration från det amerikanska södern, vilket syns i deras möbler och accessoarer.

I Artwoods sortiment finns det många möbler och accessoarer i läder och trä, som ger en varm och inbjudande känsla. Möblerna är ofta stora och kraftfulla, och har en vintage känsla som ger rummet karaktär.

Färgmässigt så brukar Artwood använda sig av naturliga toner som beige, brunt och grått, men också inslag av mer färgstarka element för att bryta av och ge liv till rummet.

Artwood har också en stor passion för detaljer och kvalitet, vilket märks på deras möbler och accessoarer. Företaget arbetar med handgjorda produkter och har en noggrann kontroll på material och hantverk, för att säkerställa att deras produkter håller högsta kvalitet.

Artwoods historia

Barndomsvännerna Ingemar Johanson och Lars Eliasson startade grossistföretaget tillika möbelföretaget Artwood år 1969.

Allt började i en lada som de hyrde i Härryda utanför Göteborg. Lars och Ingemar hade båda erfarenhet från möbelhandel och på den tiden handlade de nästan uteslutande med Östeuropa. Handeln med Asien kom igång under senare delen av 1970-talet.

Nybyggda lokaler stod klara i Skene 1976 och där ligger Artwood än idag. 1981 sålde Lars sin del av företaget till Ingemar, som fortsatte att driva Artwood som ett familjeföretag tills han gick i pension 2001. VD-posten lämnades över till Ingemars dotter Anna-Carin Bengtsson som köpte ut övriga familjemedlemmar 2017.

En stor del av kollektionen är egen design som de producerar över hela världen. Artwoods sortiment innehåller möbler och interiördetaljer för hela hemmet. Allt har en tidlös och klassisk design. Deras sortiment är noggrant sammansatt och hållbart på mer än ett sätt. Vi tror på miljötänkande. Produktionen följer ett flertal regler och restriktioner. Artwoods möbler tillverkas med omtanke och hänsyn till både miljön och de människor som producerar dem. Det resulterade i möbler som håller i generationer och som gör det möjligt att skapa hem och offentliga rum i många olika stilar.

Hos oss på Lilla Soffbutiken hittar ni ett stort urval av Artwoods sortiment.

Välkommen in!