Visar alla 5 resultat

Vauni Kaminer

Vauni är ett svenskt företag som designar, utvecklar, producerar samt distribuerar skorstensfria etanoldrivna kaminer, förbränningssystem och spisbränslen. All utveckling och produktion sker i Sverige, vilket garanterar hög kvalitet och etiska arbetsförhållanden vilket de tycker är viktigt.
Vauni´s eldstäder för bioetanol värms på ett modernt och miljövänligt sätt. Det innebär att förbränningen är helt ren och det bildas bara små mängder koldioxid och vattenånga - precis som i din utandningsluft.

Vauni är ett svenskt företag som grundades år 2008 av Andreas Johansson. Företaget har specialiserat sig på design och tillverkning av moderna och innovativa eldstäder för både inomhus- och utomhusbruk.De strävar efter att skapa produkter med tidlös design som håller länge och är funktionella för användaren.

Vaunis eldstäder är kända för att vara eleganta och moderna, och finns i olika modeller som passar olika typer av inredningar och miljöer. De är också kända för att vara energieffektiva och miljövänliga, då de drivs av bioetanol - en förnybar och miljövänlig energikälla som inte avger rök eller aska.

Företaget har vunnit flera utmärkelser för sin innovativa design och sina miljövänliga produkter, inklusive "Red Dot Design Award" och "EuropeanBusiness Award for the Environment". Vauni har även fått en plats på listan över "Sveriges snabbast växande företag" i tidningen Dagens Industri.

Utöver sin eldstäder, har Vauni också designat andra inredningsprodukter som till exempel lampor och möbler. Företagets produkter säljs internationellt och används både i privata hem och i offentliga miljöer som hotell, restauranger och kontor.

Vauni är ett företag med starkt fokus på design, innovation och miljömedvetenhet, och har etablerat sig som en ledande aktör inom branschen för moderna eldstäder.

Vauni strävar efter att skapa produkter med minimal påverkan på miljön och har satt upp ambitiösa mål för att minska sin klimatpåverkan.

Ett exempel på deras miljötänk är deras användning av bioetanol som bränsle i sina produkter. Bioetanol är ett förnybart bränsle som tillverkas av förnybara råvaror såsom sockerrör, majs och spannmål. Detta innebär att det inte frigörs några fossila koldioxidutsläpp när bioetanol brinner, vilket gör Vaunis produkter koldioxidneutrala och mer miljövänliga än traditionella öppna spisar eller gaseldade eldstäder.

Utöver deras val av bränsle har Vauni också implementerat andra åtgärder för att minska sin miljöpåverkan, som att använda återvunnet material i produktionen och att arbeta för att minska avfallet från tillverkningsprocessen.

Varför ska jag välja en Vauni?

Att köpa en Vauni-spis till din lägenhet kan vara ett utmärkt val av flera skäl. Här är några punkter som kan hjälpa dig att ta beslutet:

  • Design och estetik: Vauni-spisarna är designade för att vara eleganta, stilrena och passa in i moderna interiörer. De är tillverkade i högkvalitativa material som ger dem en exklusiv känsla.
  • Praktisk användning: Vauni-spisarna är enkla att använda och ger ett behagligt och mjukt ljus samtidigt som de ger värme. De är också relativt lätta att installera och kräver minimalt med underhåll.
  • Miljövänlighet: Vauni-spisarna är en miljövänlig uppvärmningslösning. De är tillverkade av hållbara material och använder bioetanol som bränsle, vilket är ett förnybart och miljövänligt alternativ till fossila bränslen.
  • Flexibilitet: Vauni-spisarna är mobila och kan placeras på olika platser i lägenheten. De är också lätta att flytta om du flyttar till en annan lägenhet eller hus.
  • Atmosfär: Vauni-spisarna skapar en mysig och stämningsfull atmosfär i hemmet. De ger ett mjukt och behagligt ljus samtidigt som de ger värme. De kan också vara ett utmärkt val för att skapa en romantisk stämning i hemmet.

Sammanfattningsvis kan en Vauni-spis vara ett utmärkt val för att skapa en mysig och modern atmosfär i ditt hem. De är enkla att använda, praktiska och miljövänliga. Dessutom ger de ett mjukt och behagligt ljus samtidigt som de ger värme.

Kom in till oss på Lilla Soffbutiken så visar vi dig hur den fungerar.