Visar alla 7 resultat

Doftljus från Baobab

Baobab har fantastiska doftljus av hög kvalitet. Baobab grundades år 2002 av belgiska Valérie Bietlot. Allting startade när Valérie började tillverka ljus i sitt hem i Tanzania. Efter några år i Afrika hade hon samlat på sig den inspiration hon behövde för att återvända till Belgien och få igång varumärket på riktigt. Inspirationen till dofterna samt designerna kommer från Afrikas vackra natur och all dess liv och färg. All tillverkning sker i Europa men upplevelsen produkterna bjuder på tar oss direkt tillbaka till det livfulla Afrika.

Baobab Collection är ett företag som grundades 2002 av den belgiska konstnären Valérie Bietlot. Bietlot har en passion för Afrika och dess kultur, och hon skapade Baobab Collection för att förena det afrikanska arvet med högkvalitativt hantverk och design.

Företaget började som ett familjeföretag och tillverkade handgjorda ljus i Belgien. De ville skapa lyxiga och vackra ljus som också skulle ha en positiv inverkan på människor och miljön. Baobab Collection var ett av de första företagen som använde sig av vegetabiliskt vax i stället för paraffinvax i sina ljus.

Sedan starten har Baobab Collection vuxit till att bli ett internationellt erkänt varumärke som erbjuder inte bara ljus utan också lyxiga doftljus, rumssprayer och accessoarer. De arbetar med hantverkare från hela världen för att skapa produkter med hög kvalitet och stilren design.

Baobab Collection är engagerade i att skapa hållbara produkter och tar ansvar för sin miljöpåverkan. De använder sig av förnybara och biologiskt nedbrytbara material och tar hänsyn till miljön i alla sina beslut. Företaget stödjer också sociala projekt i Afrika och arbetar för att främja utbildning och hälsa i samhällen där de har sin verksamhet.

Idag är Baobab Collection ett välkänt och respekterat varumärke som säljs över hela världen. De fortsätter att skapa unika och vackra produkter med en tydlig afrikansk identitet, samtidigt som de arbetar för att vara hållbara och ansvarsfulla företagare.

Ett av Baobab Collections huvudfokus är att använda naturliga material i tillverkningen av sina produkter. De använder till exempel organisk bomull och återvunnet glas i vissa av sina produkter. Företaget jobbar även för att minska mängden avfall genom att återvinna material och minska överproduktion.

Företaget är också engagerade i socialt ansvarstagande och stödjer välgörenhetsorganisationer som arbetar för att förbättra förhållandena för utsatta samhällen i Afrika, där Baobab Collection grundades.

Baobab Collection har också infört initiativ för att minska miljöpåverkan under produktionen och transporten av sina produkter. De har investerat i mer miljövänliga produktionsprocesser och använder sig av mer effektiva transportsystem för att minska koldioxidutsläppen.

Hos oss på Lilla soffbutiken hittar ni ett stort sortiment från Baobasdoftljus.